Home > Failed To > Failed To Identify I/o Error

Failed To Identify I/o Error

Contents

comment:15 Changed 5 years ago by frank Summary changed from SATA disks not found after reboot into linux to SATA disks not found after reboot into linux (ICH9 only) comment:16 Changed Rate this article: ★ ★ ★ ★ ★ I/O Device Error, 4.08 / 5 (13 votes) You need to enable JavaScript to vote Mail this article Print this article Last updated This works on the Asus A8V-MX motherboard, I have bios revision 503, change your chipset's southbridge mode to AHCI, modify your menu.lst file that has the main kernel line, and add: This is equivalent to the “PIO Only” setting on older versions of the Windows OS. Check This Out

Step 2 – Choose the “Performance and Maintenance” menu choice and then click the “System” menu option. Step 9 – If the device or drive does not work after restart, then it may not be located under the secondary IDE channel device 0. cascade9 View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by cascade9 04-20-2012, 11:38 PM #7 adrianmariano Member Registered: Dec 2004 Distribution: Ubuntu can any1 tell me if this a torrent issue or my pc issue?? https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=883335

Failed To Identify (i/o Error Err_mask=0x4)

It does not have the "advanced settings" tab when I click on it, so I can't change the channel or uncheck any DMA box. it help a lot 😛 Alan M I had this problem with a portable hd and i unplugged it then plugged it in again and everything was fine and dandy 😆 Click Here to receive this Complete Guide absolutely free.

Step 6 – After the computer has restarted, insert the SD card into the computer’s SD card reader and it will now function properly. What should i do? I'd still try AHCI mode if you havent already, and changing the SATA port the DVD is connected to. Failed To Identify File Ppsspp Offline #6 2008-04-26 19:13:57 gajo Member Registered: 2008-04-01 Posts: 93 Website Re: long boot due to ata recognition problems [SOLVED] A little update in hope someone out there might help out:I've

Booting another !SMP kernelworks fine. Failed To Identify Radio 3dr Join our community today! What should I do next? https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-694713.html Unfortunately, the I/O device error can generated more than one error message.

It is also suggested to reset the bios to default values so you might want to try that too. Failed To Identify The Requested Replica Partner I would appreciate any and all help. Obviously there is a performance hit when you use the all_generic_ide option. TheMan Don't worry; here's how to access the advance settings tab/administrative tools.   (There are two ways to get to this tab thing in Vista) The First way: Open up the Control

  1. APIC timer calibration result 16638250 Detected 16.638 MHz APIC timer.
  2. If not, then it is with the IDE, drive, or connection on your primary computer.
  3. If possible you could test this by putting it in another reader and see if it works.
  4. I assume if you haven't managed to format or install Vista yet you still have your Windows XP install.
  5. Linux Plug and Play Support v0.97 (c) Adam Belay pnp: PnP ACPI init ACPI: bus type pnp registered pnp: PnP ACPI: found 16 devices ACPI: ACPI bus type pnp unregistered SCSI
  6. vendor: Integrated Technology Express, Inc.
  7. On computers running the Windows 7 OS, uncheck the “Enable DMA” menu option to disable DMA.
  8. comment:13 Changed 5 years ago by Skinkie Never mind, I just checked it.
  9. This will be the device corresponding for the drive throwing the error.
  10. Since it looks like you use ubuntu, run 'sudo lshw' from command line, then post the results in here.

Failed To Identify Radio 3dr

Follow Us! https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=244760 On my computer a DVD drive is represented as "ATAPI Cdrom", and a hard drive is represented as "ATA Disk". Failed To Identify (i/o Error Err_mask=0x4) I have put the OVA file online:  http://stefan.konink.de/contrib/vbox/SATA%20Failure%20with%20nosmp.ova It is really easy to see, just watch grub. Failed To Identify The Fs Of Dir Surely it would be a matter of a simple for loop, just a matter of finding it!Please, even if you ain't got a solution to the particular issue, at least give

What do I do ? 🙁 dj92 Just read the above posting on I/O error. his comment is here How can I check under Linux if my hardware is affected? (I found a test to run under Windows but nothing I can do under linux.) Check the motherboard revision. 'B2' ACPI: PCI Interrupt Link [LNKF] (IRQs 3 4 *5 7 9 10 11 14 15) ACPI: PCI Interrupt Link [LNK0] (IRQs 3 4 5 7 *9 10 11 14 15) ACPI: I've also put the LBA mark on it in bios, it did nothing.I'm running out of ideas, can anyone please suggest something - obviously not buying a new HD, it's not Failed To Identify The Fs Of Dir Hdfs

any help is appreciated 😀 Daniel Memenode Originally posted by RoG: "am having an I\O device error while download thru torrent… my torrent gets shutdown. and when i do that, it start to lag, and after 4-5 minuts, its says that "An unexpected I/O error bla bla bla.. Contact Us - Advertising Info - Rules - LQ Merchandise - Donations - Contributing Member - LQ Sitemap - Main Menu Linux Forum Android Forum Chrome OS Forum Search LQ this contact form Results 1 to 5 of 5 Thread: ERROR: ata1.00 FAILED TO IDENTIFY Thread Tools Show Printable Version Subscribe to this Thread… Display Linear Mode Switch to Hybrid Mode Switch to Threaded

Last edited by kefir (2008-04-13 12:08:01) | ruskprick @ irc | simple is smart | Offline #3 2008-04-13 13:23:51 gajo Member Registered: 2008-04-01 Posts: 93 Website Re: long boot due to Failed To Identify Sed Drive Type Step 11 – Restart the computer and test the hardware throwing the I/O error. Step 5 – If you note a red “X” on the menu icon located next to the device description, the hardware periphery has been disabled by the OS.

The DVD is plugged into sata2, which is one of the 3 Gb/s ports that would be affected. (The 6 Gb/s ports that are not affected by the bug are running

Output of lshw appears below. comment:12 Changed 5 years ago by Skinkie I am pretty sure I have tried to switch to the other chipset and see the same thing. Last edited by mortalic; August 9th, 2008 at 06:44 AM. Failed To Identify (init_dev_params Failed Err_mask=0x80) terrell i have a western digital hard drive that is giving me the IO error.

Comment 4 Jon Kapla 2008-07-06 18:39:33 UTC Created attachment 16749 [details] The .config-file used for the test of 2.6.26-rc9 Comment 5 Jon Kapla 2008-07-06 18:45:43 UTC (In reply to comment #4) LOL on the plus side I've transfered a whopping 32.1gb since my first post. User contributions on this site are licensed under the Creative Commons Attribution Share Alike 4.0 International License. navigate here More specifically, if a guest doesn't use the I/O APIC, it's not going to work with ICH9.

Registration is quick, simple and absolutely free. Booting another !SMP kernel works fine. There are a number of potential causes for I/O device errors on computers that run the Windows Operating System (OS). Or perhaps it might be feasible to just change the source code of the kernel so it doesn't try 4 times for 10, 10, 30 seconds yet only once for 1

Search this Thread 04-17-2012, 05:25 AM #1 adrianmariano Member Registered: Dec 2004 Distribution: Ubuntu Trusty Posts: 164 Rep: ata3.00: failed to IDENTIFY Running Ubuntu 11.10 I'm getting a constant LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware ata3.00: failed to IDENTIFY User Name Remember Me?